Stichting Mixclubs

Projectvoorbeelden

Bekijk de volgs van Mixclubs. De energie, het enthousiasme en de positiviteit: het straalt ervan af!

Basisschool De Singel in Leiden – deel 1

Deze vlog gaat over het project Maken en Ondernemen uitgevoerd door Mixclubs in samenwerking met Technolab. Het vindt plaats op basisschool de Singel met groep 8. 9 weken gaat Mixclubs met de kinderen aan de slag met doel vaststellen, kosten opzoeken en uitrekenen, brainstormen, bedrijven benaderen en bij langsgaan, etc.

Basisschool De Singel in Leiden – deel 2

 

Basisschool De Singel in Leiden – deel 3

 

Basisschool De Singel in Leiden – deel 4

 

Basisschool De Singel in Leiden – deel 5

 

Basisschool De Singel in Leiden – deel 6

 

Basisschool De Singel in Leiden – deel 7

 

Kinderen organiseren online karatetraining – deel 1

Dit is een project van Mixclubs en karateschool Ben & Bouk. De kinderen gaan geld verdienen met hun online karatetrainingen. Ze organiseren alles zelf met hulp van ondernemers: samenstellen van de training, het licht en geluid, de camera, online leeromgeving, marketing etc. 

Kinderen organiseren online karatetraining – deel 2

 

Mixclubs op basisschool De Viersprong in Leiden – deel 1

Ja hoor, de eerste les van ondernemend onderwijs van Stichting Mixclubs op basisschool De Viersprong is een feit. Wat een enthousiasme en motivatie! Wat hebben de kinderen in deze eerste les gedaan? Allereerst, heel belangrijk: een doel vaststellen. Zo wil een kind bijvoorbeeld sparen voor een oxboard. Dat kan! Hoeveel hebben we daarvoor nodig? Hoe gaan we vervolgens aan dit bedrag komen? Spullen maken en verkopen! Yeah! Maar hoe werkt dat dan? 

 

Mixclubs op basisschool De Viersprong in Leiden – deel 2

Jaaaaa! De kinderen gaan producten maken en ze vervolgens verkopen om geld te sparen voor hun doel. Maar hoe werkt dat nou allemaal? Daarom hebben we ondernemers uitgenodigd die hen dat gaan uitleggen:
– Monsters & Co, die onder andere webshops
bouwt
– Uptimizers, marketing- en salesbureau
– Inventeers: uitvindersbedrijf

“Het programma sluiten we altijd af met het uitreiken van een ondernemersmedaille. Voor elk kind maken we een eigen speech en staan we stil bij mijlpalen en groei”

Webshop >